Image

DITISOPRECHT is een modern productiehuis voor het ontwikkelen, produceren, realiseren en distribueren van films.  DITISOPRECHT vormt een dynamisch platform voor makers voor het creëren van authentieke, creatieve en kwalitatief hoogwaardig films en documentaires. Dit geheel in lijn met de visie van de maker. 

CONTACT: 

mail@ditisoprecht.nl

+31 638303275 (bereikbaar overdag tijdens werkdagen)

KVK 70257108/ BTW NR: NL858218811B01Op de hoogte blijven van de 'M.R.' DVD release? / Sign up for a HD copy of M.R. here!Image

M.R. is een documentaire over kunstschilder Matthijs Röling.

Regie: Marrit Koopmans & Walker Pachler | Nederland | 2018 | 51 min. | Nederlands gesproken| Camera/Edit: Walker Pachler | Uitvoerend Producent: Marrit Koopmans | Productie:  Stichting DITISOPRECHT © & Stichting Beeldlijn

Matthijs schildert niet meer. Nu brengt hij de dagen door in misschien wel zijn grootste kunstwerk; de tuin en het huis die zo vaak als ‘decor’ in zijn schilderijen hebben gefigureerd. Een universum van geometrische vormen, schijnbare eeuwenoude ruïnes en de sterrenhemel. Terwijl de seizoenen verstrijken blikt Matthijs terug op een leven lang schilderen en tekenen.

/

M.R. is a documentary about Dutch painter Matthijs Röling.

Directors: Marrit Koopmans & Walker Pachler  |  2018 | 51 min. | Language: Dutch| Subtitles: English | D.O.P/Editor: Walker Pachler | Executive Producer: Marrit Koopmans |  DITISOPRECHT©

Due to physical limitations, Matthijs Röling does no longer paint. He now spends his days in perhaps his greatest work; the garden and home that he captured in his paintings. It's a universe of geometric shapes, apparent ancient ruins, and the starry sky. While all four seasons pass by, Matthijs looks back at a lifetime of painting and drawing.


Image

Documentaire M.R. online stream

25/06/2019

Documentaire M.R. - het universum Matthijs Röling is vanaf nu online te bekijken op NPO Start en de website van Close Up.

De film komt het best tot z'n recht op een zo groot mogelijk scherm in een donkere ruimte, geluid hard en in een comfortabele stoel of bank. Enjoy!

Tip: om op de hoogte te blijven van de Dvd/Blu-ray publicatie van M.R. in HD-kwaliteit + optionele Engelse ondertiteling is er de mogelijkheid je hierboven met je e-mail adres in te schrijven.


Image
VPRO Gids
[Aankondiging uitzending documentaire M.R. in VPRO Gids van 8 juni t/m 14 juni 2019]
Image
Image

'M.R. - het universum van Matthijs Röling' op NPO2

31/05/2019

Donderdagavond 13 juni op NPO2 is de televisie premiere van documentaire 'M.R. - het universum van Matthijs Röling'. AVROTROS Close-Up zendt de documentaire uit om 23:00 u. Bekijk hier de onlangs verschenen teasers!
Documentaire M.R. in Drents Museum

04/03/2019

Van 17 maart tot en met 25 augustus is documentaire M.R. te zien in het Drents Museum, dit bij tentoonstelling In dank aanvaard: Matthijs Röling.

Een perfecte combinatie van film en fysieke schilderijen die de mogelijkheid bieden een harmonieuze wereld vol schoonheid en mysterie binnen te gaan.

M.R. is te bekijken in de filmzaal op de afdeling Hedendaags Realisme.


Image

Uitzending M.R.

09/01/2019

Documentaire M.R. wordt 13 juni 2019 uitgezonden op televisie door Avro Close-Up op NPO 2.


Image

Subsidie aanvraag toegewezen

22/06/2018

Kunstraad Groningen subsidieert speelfilm 'God In Alles' met een bedrag van 10.050,- E.

De opnames voor de film zijn gepland in 2019-2020.

Image
DvhN
[Voorbespreking documentaire M.R. in DvhN 12-05-2018]
Image
Image
Image

Première M.R.

12/05/2018

Morgen in Groninger Forum vangt de première van M.R. aan om 16:30 u. Het is een speciale vertoning in samenwerking met Groninger Videolandschap voor de fondsen die in de film geïnvesteerd hebben, degenen die betrokken zijn geweest bij het creatieproces en natuurlijk alle andere geïnteresseerden.

Het bleek dat zaal 2 niet iedereen kon herbergen. Daarom is er een tweede voorstelling ingelast van 17:45 tot 18:45 u. AVROTROS Close-Up verwacht de documentaire uit te zenden in 2019. Hou onze website voor updates in de gaten!


Image Image

M.R.

29/11/2017

DITISOPRECHT is bezig met de filmdistributie van M.R. een documentaire over kunstschilder Matthijs Röling. In het voorjaar van 2016 startten de opnames voor de documentaire officieel. Er werd een jaar rond gefilmd, waarna de afwerking van de film startte. Volg onze site voor meer updates & info.

Wie uitzoomt vanuit de lucht op het dorpje Ezinge ziet in het midden een groene stip. Hier woont Matthijs Röling al bijna 50 jaar. Het is de basislocatie van de film. Het huis en de tuin zijn misschien wel Matthijs z'n grootste werk en is door hem voor veel werken als ‘decor’ gebruikt. Dit universum is gedocumenteerd door de vier seizoenen heen.


Image